Zwangerschapsshoot

Tips voor de sessie Zwangerschapshoot

Wanneer maak je een afspraak voor een shoot

Wanneer je zwanger bent is het ´t mooiste om jouw buik te laten fotograferen als je tussen 30 en 35 weken zwanger bent. De buik is dan mooi rond en perfect voor een zwangschapsfotoshoot.

Hoe lang duurt de fotosessie

De zwangerschapsfotoshoot duurt ongeveer een uur. In deze tijd maken we verschillende combinaties en composities. We gaan met licht spelen en maken daarbij verschillende opstellingen om jouw buik mooi te kunnen vastleggen.

Wat fotograferen we allemaal

Tijdens de shoot maken we zwangerschapsfoto’s van je buik, die maken we met verschillende lichtopstellingen. Je kunt ook met partner en kinderen op de foto dit samen met de trotse buik van jou. Jij bepaald wat voor foto’s er gemaakt worden.

Voor de Fotoshoot

Let erop dat je ongeveer 1,5 uur voor de sessie geen strakke kleding draagt die strepen of afdrukken in de huid achterlaat. Ruime kleding geeft geen afdrukken.

Zet je haar in de plooi, vergeet de make-up niet en verzorg je handen.
Heb je last van je lippen maak dan gebruik van een Lipbalsem.

Ook je handen komen vaak in beeld dus geef ze daarom wat extra verzorging een paar weken voor de sessie. Als je graag op blote voeten loopt, denk er dan aan dat je de voeten verzorgt en indien je geen nagellak gebruikt, gebruik doe dan blanke lak.

Kleding

Kleding is heel belangrijk, doe geen kleding aan waar drukke printen op staan dit leid af. Het is iets anders als je eigen tatoeages hebt daar kunnen mooie copulaties mee gemaakt worden. Mijn advies is daarom effe kleding aan te trekken, dit kan wit, zwart of een pastel kleur zijn. Neem van de kleding die je mee wilt nemen korte en lange mauwen mee.

Zwarte of witte kleding is erg mooi

Voor kleding die je meeneemt en niet helemaal meer past is een witte of zwarte buikband een oplossing.

Kleding die je kunt meenemen:

  • strapless bh zwart e/o wit met bijpassende ondergoed (niet een te grote slip) broek met zwart topje, hemdje
  • zwart of witte broek met wit topje
  • spaghetti topje
  • spijkerbroek
  • vestje
  • jurk
  • mooie bh/lingerie, sieraden
  • Elastiek of clip om je haar op te steken

Inspiratie

Je buik kun je op verschillende manieren laten fotograferen. Kijk op de website en doe inspiratie op, kijk ook eens op Pinterest over zwangerschap hier kun je veel inspiratie opdoen.
Omdat jij als vrouw je toch voor een fotograaf open doet stellen, ben ik voorstander om vooraf eerst contact te hebben te bespreken wat je allemaal graag zou willen en of alles te realiseren is.
Zo kunnen wij vooraf ook zien of er een onderlinge klik is, wat ik heel belangrijk vind.